Σύζευξη Ανέργων & Επιχειρήσεων

Δικαίωμα στην Εργασία

Αν είστε φοιτητής και θέλετε να βγάλετε λεφτά το καλοκαίρι από κάποια εποχική εργασία, καλό είναι να κινηθείτε και ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συντάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα όπου θα αναδεικνύετε τις δεξιότητες και τα δυνατά σας σημεία που συνδέονται άμεσα με τη θέση που διεκδικείτε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να πετύχετε το στόχο σας. Γιατί στις μέρες μας, είτε πρόκειται για προσωρινή είτε για μόνιμη εργασία, ένα είναι βέβαιο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ο ανταγωνισμός τεράστιος. Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το βιογραφικό σας είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.Προσαρμόστε το βιογραφικό σας
Όπως συμβαίνει με όλους τους ρόλους, το βιογραφικό σας πρέπει να είναι σχετικό. Χρησιμοποιήστε την περιγραφή της ανοιχτής θέσης εργασίας για να προσδιορίσετε τι είναι πιο σημαντικό να αναφέρετε από τις δικές σας δεξιότητες και μάλιστα βάλτε τα σε περίοπτη θέση στο πρώτο μισό του βιογραφικού σας.
Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε για τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Ωστόσο όσο και αν δώσετε έμφαση στα δυνατά σας σημεία, μην αφήνετε έξω την εκπαίδευση ή το πτυχίο σας, αλλά τοποθετήστε τα στο τέλος του βιογραφικού σας.

Συμπεριλάβετε μια συνοδευτική επιστολή
Ο εργοδότης θέλει να καταλάβει γιατί κάνετε αίτηση. Θέλει να είναι βέβαιος ότι δεν ψάχνετε απλά μια λύση και σε περίπτωση που δεν σας κάνει θα την εγκαταλείψετε, αλλά ότι έχετε εξετάσει το ρόλο της θέσης και ταιριάζει με τα ταλέντα σας. Οπότε η συστατική επιστολή είναι ιδανικό εργαλείο για να εκφράσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να εργαστείτε στο συγκεκριμένο πόστο. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι το αντικείμενο της δουλειάς, η φήμη της εταιρείας κ.λπ.

Σωστή διάταξη CV
Η διάταξη του βιογραφικού σας θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

    Όνομα/στοιχεία επικοινωνίας.
    Τίτλος θέσης εργασίας (η δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση, όπως βοηθός μάρκετινγκ).
    Προφίλ. Σε αυτό θα υπάρχει μία περίληψη της σχετικής εμπειρίας σας και ίσως ένα σημαντικό επίτευγμα που αποδεικνύει τις ικανότητές σας και σαφώς συγκεκριμένα παραδείγματα που να αποδεικνύουν τα παραπάνω.
    Σχετική εμπειρία. Στη συγκεκριμένη ενότητα μπορείτε να συμπεριλάβετε οτιδήποτε έχετε κάνει στο παρελθόν, αμειβόμενη ή μη εργασία, μερική ή πλήρη απασχόληση.
    Εκπαίδευση. Η ενότητα αυτή πρέπει να είναι σύντομη και να αναγράφονται ημερομηνίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα, και ο βαθμός απονέμεται.