Σύζευξη Ανέργων & Επιχειρήσεων

Δικαίωμα στην Εργασία

Αν ψάχνεσαι και στέλνεις βιογραφικά διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να ξέρεις τι να φορέσεις σε συνέντευξη για δουλειά. Θα σου πούμε το Νο1 κανόνα: ντύσου στη συνέντευξη ανάλογα με τη θέση που διεκδικείς.

Περισσότερα...

Project είναι αναμφισβήτητα η λέξη του σύγχρονου επαγγελματικού κόσμου. Πλάνο, σχέδιο, πρόγραμμα... Όλα αυτά που μπορεί κάποιος να οργανώσει, εντός και εκτός εταιρείας όπου πιθανόν δουλεύει, ονομάζονται projects και αρκετούς τους τρελαίνουν κυριολεκτικά. Υπάρχουν τρόποι, μικρές τακτικές και λύσεις για να μην μας παίρνουν από κάτω.

Περισσότερα...

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι. Ιδίως οι νεότεροι που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο υπολογιστή ή κάποιοι δημιουργοί, που αντί να νοικιάσουν στούντιο ή άλλον χώρο, προτιμούν να εξοικονομήσουν χρήματα παραμένοντας στο σπίτι. Όμως, οι παγίδες είναι πολλές και καλό είναι να αποφεύγονται ώστε να είμαστε και αποδοτικοί και ήρεμοι.

Περισσότερα...

Μπορεί στον επιχειρηματικό κόσμο να μην μας οδηγούν απευθείας στην Κόλαση, αυτές όμως οι 7 κακές συνήθειες ή συμπεριφορές βάζουν όπισθεν στην επιτυχία- προσωπική και εταιρική. Κι αν για την εκκλησία η μόνη σωτηρία έρχεται από την εξομολόγηση, για τις επιχειρήσεις τα μέτρα είναι μάλλον πιο δραστικά: άμεση αλλαγή.

Περισσότερα...

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν και προσεγγίζουν υποψηφίους μέσω των social media.Είναι απολύτως απαραίτητο για κάθε επαγγελματία που αναζητά σήμερα το επόμενο επαγγελματικό του βήμα να έχει ένα πλήρως ενημερωμένο προφίλ στο LinkedIn. Τι μπορεί να κερδίσει όμως από αυτό ένας επαγγελματίας; Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ένα "online cv" είναι ο ταχύτερος και ο πιο άμεσος τρόπος να παρουσιάσουμε σε πραγματικό χρόνο το βιογραφικό και την εμπειρία μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους εργοδότες να μας «ξεχωρίσουν» μέσα από πλήθος υποψηφίων.

Περισσότερα...